DARKO RISTIĆ – FANCY PRIATELJ

On je prijatelj ljudi, prirode i borovnica, pasionirani fotograf velikog srca, oštrog oka, čupave kose, istančanog ukusa klesanog do najfinijih detalja. Nepokolebljivi romantik, zaljubljenik u lepotu žene, cveta, neba i oblika, koju prenosi na svoje fotografije. Večno zahvalan svom senseiju Aleksandru Kujučevu, koji ga je podučavao umeću u fotografiji, strpljenju u poslu, poštovanju prema klijentu, odlučnosti da uvek teži boljem i istrajnosti na tom putu.
Studiozni pristup poslu karakteriše ga kao studijskog fotografa, čvrsto zanatski utemeljenog, pucajući u domenu kreativne primenjene fotografije s posebnim osvrtom na modnu, portretnu i reklamnu fotografiju.
Na svom fotografskom putu radio je za Siemens d.o.o. Beograd, Nagard, Anitex, Güldenpfennig – Germani, Hofer – Austrija, Heineken, MB pivo, Prolom voda, Zekstra, Kostana Shous, a poverenje su mu ukazale i mnoge reklamne agencije.
Kreator Studija Tantris i karika koja je okupila i koja veže ovaj tim kreativaca.

 

ANA ĐORĐEVIĆ – UMETNICA UKUSA

Ona je sveža mama, topla supruga, umetnički fotograf u kuhinji i kuvar s prefinjenim ukusom u fotografiji. Njene fotografije mirišu, a hrana isijava najlepšim bojama i budi apetite… Njena dela izazivaju spontanu sinesteziju – posmatrač se začas zbuni i zaboravi da li oseća boje ili vidi ukuse. Kuvanje i hrana su njena pasija, a fotografija njen likovni izraz. Zato neprestano traga za novim ukusima, eksperimentiše i u kuvanju i u fotografiji, igra se i krši pravila – osim kada pravi torte i podešava blendu.
Jednog dana poželela je i da svoju ukusnu hranu i fotografije posoli rečima i podeli sa svetom, tako je nastao njen food blog Prstohvat soli. Ako se za koga može reći da je spojio lepo, korisno i ukusnoto je sigurno Ana!
Klijenti koji su uživali u njenim likovnim ukusima su: Zlatiborac, Frikom, IDEA, DM Srbija, Kitchen Aid Srbija, Plazma, Doncafé, ELLE Srbija, Dr Oetker, Mingle džemovi, Anđeli kolači…

VLADIMIR NENEZIĆ – GENIJE

On je genijalni tata, prijatelj, kolega… uvek tu i uvek spreman – za sve. Ljudina nežnog srca a jakog karaktera. Spartanski odgovoran, organizovan i disciplinovan. Kao mladić bio je trostruki prvak Jugoslavije u dizanju tegova, ali i astrofizičar, fotograf i videograf. Hodajuća enciklopedija znanja – kad nemaš u vugla i ostaneš bez Gugla, pitaš Vlajka.
Jednom dok je posmatrao i fotografisao zvezde sa Opservatorije Ruđen Bošković na Kalemegdanu, obuzela ga je ljubav prema arhitekturi Kalemegdana, koji fotografiše punih deset godina. Najveći uticaj na njegov fotografski razvoj imao je velikan srpske arhitektonske fotografije, gospodin Slavko Mateić. Zbog svog izuzetnog tehničkog znanja i preciznosti, koja je za fotografisanje arhitekture neophodna, ali i zbog odgovornosti prema poslu i klijentima, njegov rad biva primećen, a on angažovan da ovekoveči najznačajnije projekte – od puteva, preko mostova i raznih industrija, do privatnih i poslovnih zgrada.
Na listi njegovih zadovoljnih klijenata su: Belgrade Waterfront,Putevi Srbije, Beograd put, Železnice Srbije, Bomanite, Armont, Minel, hotel Balkan, Narodna banka, Autokomerc, Delta auto, Siemens, NIS petrol, Belville, Delta City…

MARKO RISOVIĆ – DIPLOMATA

On je miran čovek širokih shvatanja i obrazovanja, izražene svesnosti i intuicije. Oduševljen  vizuelnim stimulansima, u ranoj mladosti u njemu se budi snažna potreba da istražuje svet kroz maleni prozor svoje kamere. Vremenom je njegova radoznalost otkrila narativnu moć fotografije kao jezik društveno angažovane komunikacije. U fotografiji, kao i u životu, zanimaju ga iskrene emocije, neispričane priče (ne)običnih ljudi, te kontradiktornosti života u savremenom društvu i konstruktivna kritika društva. Klijenti koji su bili oduševljeni njegovim dokumentarnim delima su UNICEF, UNHCR, Ethnovision, Centar za evropske politike, GIZ, Caritas, BRODOTO…, a objave je imao i u: The New York Times, National Geographic, Le Monde Diplomatique, CNN, BBC, The Wall Street Journal…! Markove jedinstvene narativne fotografske sposobnosti primetile su i i mnoge renomirane kompanije i marketinške agencije kao sto su: HNS Creative, NIS, Olaf&Mcateer, Hemofarm fondacija, Deloitte, Ernst&Young, Kustendorf Film Festival, NALED, British Embassy, Strauss Group, Bambi, Studio Pellegrin,Beograd.    
Dobitnik, velikog broja diploma i nagrada za svoj rad: Huawei Next Image Awards – Runner up 2018.  Beta Photo Awards – Grand Prix 2016; Balkan Photo Awards – Grand prix 2016; Press Photo Serbia – Portrait Reportage 2013; Press Photo Serbia – Grand Prix 2012; Press Photo Serbia – Arts Reportage 2011; Press Photo Serbia – Art Reportage 2010; Press Photo Serbia – Portrait Reportage 2010; Beta Photo – Special Award for Sports Photography 2010;

ZORAN TRIŠIĆ – KAPITEN

Prevejani dizajnerski vuk sa mnogo iskustva, lukavstva i veština – ali ne samotnjak. On igra u timu i gotovo uvek biva kapiten. Timovi nekoliko marketinških agencija – Agencija Studio 7, Tim Talenata,  AppliCation Ltd. IMS/Studio 6 – radili su pod njegovom art direkcijom  i ostvarili visoke domete za eminentne brendove, institucije i klijente.
U početku je bio tehnički urednik, radio pripremu za štampu ambalaže, kataloga, postera i drugog raznog promotivnog materijala, a onda je počeo da osmišljava i realizuje vizuelni identitet za mnoge klijente među kojima su: Siemens Beograd, Siemens IT Solutins and Services Beograd, Pivara MB, Rodić MB, Slap Group, Ideal Standard, Derma Medica, Nicola’S, Restoran Langouste, Ktitor, USAID, Fudbalski savez SCG, BRC, Fudbalski savez Jugoslavije – u saradnji sa agencijom Plavi, Plavi, Narodno pozorište u Beogradu, Modna kuća MONA, OZ – Kompanija za osiguranje, , ITM Company, L`Oreal, BRAUN, Gillette, SONY, Delta Holding, Delta Banka, Delta M, , Fudbalski savez Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Heineken, AVC Mega Store, Fruit of the Loom, Rucanor,  Muzej savremene umetnosti u Beogradu (promotivni materijal za Venecijansko bijenale), Ruska fudbalska federacija, LOTTO, System, Energo-Data Energoprojekt, Professional Pen Co., , Swiss Quality Shop, Reebok, DHL, Lighting Tungsram… i mnogi drugi.